Je kunt op verschillende manieren werken aan je fitheid en gezondheid en de functionaliteit/beweeglijkheid van het beweegapparaat. Fitness is daar 1 van.

Maar ook in de fitness zijn er verschillende manieren om dit te beoefenen. De keuze is tegenwoordig reuze. Sportscholen met leuke acties en op de socials zie je door de bomen het bos niet meer. Het aanbod aan “personal trainers” is enorm. Maar hoe weet jij nou, als leek, wat je zou moeten gaan doen en waar en bij wie je moet zijn.

VRIJE FITNESS

Je kunt naar de sportschool gaan om zelfstandig aan het werk te gaan. Je van te voren een beetje inlezen, een fitnessinstructeur vragen om je een apparaat uit te leggen en that’s it. Laten we zeggen dat dit de Citroën C1 is.
Allemaal ieder voor zich en zonder verdere hulp behalve je telefoon met zoekfunctie en toegang tot weet ik hoeveel artikelen.
De mooie aanbiedingen van sportscholen vliegen je om de oren. “Start nu en betaal geen inschrijfgeld”, “schrijf je deze maand in en ontvang 1 maand gratis”. Allemaal om jou naar ze toe te “lokken”.

BOOTCAMP

Na de vrije fitness is de volgende stap voor een beetje meer begeleiding de groepstraining, in ons geval de bootcamp. Met een instructeur die er is om de groep te motiveren net dat beetje extra te geven.

Met een beetje geluk is dit een instructeur die niet alleen goed is in voor de groep staan maar ziet hij/zij wanneer bewegingen beter uitgevoerd kunnen worden en weet hij/zij welke aanwijzingen er nodig zijn om dit te bereiken.

Deze vorm van trainingen zijn prijziger dan de vrije fitness. Wel zie je deze trainingen vaak voorbij komen met een actie hier en daar.

SMALLGROUP TRAINING

Dan zou je er nog voor kunnen kiezen om aan SmallGroup trainingen deel te nemen. In kleinere groepen ga je iets gerichter aan het werk. Er is iets meer ruimte voor persoonlijke inbreng en technische correcte uitvoering. Je vindt ze met een voordeeltje hier, een leuke korting daar….. Maar absoluut betaal je voor dit soort trainingen meer dan wanneer je kiest voor vrije fitness en bootcamp. Je krijgt aandacht van de trainer en hij/zij stopt aanzienlijk meer energie in jou als deelnemer dan wanneer we het hebben over bootcamps.

DUO TRAINING

Wil je graag meer begeleiding tijdens de trainingen? Specifieker aan het werk gaan? Dan zijn er de duo-trainingen. We zijn aangekomen bij de trainingen waarvoor je eigenlijk geen kortingen voorbij zou moeten zien komen.
Waar echt meer ruimte is voor persoonlijke doelstellingen. Waar, als het goed is, goed wordt gekeken naar de juiste uitvoering van bewegingen en naar hoe het lichaam wel of niet beweegt.
Aan de ene kant is er meer ruimte voor specifieke begeleiding maar de personal trainer moet wel zijn/haar aandacht verdelen over het duo.

PERSONAL TRAINING – JOUW ROLLS ROYCE

En dan! Hebben we daar de Personal Trainingen. 100% op jou gericht. Niet alleen omdat het gaat over jouw doelstelling maar ook omdat het trainingen zijn die bij het bewegen van jouw lijf horen. Jouw Custom Made Rolls Royce.

Voor deze training heeft de Personal Trainer heel veel kennis over het beweegapparaat nodig want niet een mens beweegt hetzelfde en iedereen heeft een andere doelstelling.
Dit is kennis die je niet met 1 cursus of 1 opleiding hebt vergaard. Dit is een proces wat alsmaar gaande is. En dat is nou net wat die trainingen zo waardevol maakt.

Als het goed is baseer je jouw keuze voor een personal trainer op de specialisatie die hij/zij aangeeft te bezitten. Dit is namelijk wat hem/haar goed maakt in dit vak. Als het goed is wordt na een beetje research naar een trainer al gauw duidelijk wat zijn/haar specialiteit is.
Geloof me, je kunt als personal trainer niet goed zijn op alle facetten. Je weet al gauw van alles een beetje…. maar is dat genoeg om een Rolls Royce te zijn….?

Deze kwalitatief goede trainingen schaf je niet aan met korting! Trainers moeten hun kennis up to date houden, opleidingen volgen. Als je een leergierige trainer te pakken hebt dan kiezen zij ook een Rolls Royce als opleiding. Want hoe kunnen ze jou kwaliteit garanderen als zij zelf niet voor kwaliteit kiezen!

Just saying!

JoeJoe

Carien

Hans Reitsema