Temperaturen onder nul, sneeuw en harde wind. Als dat aan de hand is krijgen we heel veel berichten met de vraag of de trainingen wel door gaan.

Maar om heel eerlijk te zijn gaat mijn Friese hart sneller kloppen. Ik kijk dan uit naar dat soort dagen. Dat geeft het outdoor training geven een extra dimensie.
Dik inpakken, thermokleding en skibroek aan. Want op die kou is best te kleden.

De trainingen passen we vaak wel een beetje aan. Langere series werken zodat je als sporter weinig stil hoeft te staan en je dus warm blijft!
En als ik dan thuis kom na een avondje training geven met -4graden dan heeft Hans de houtkachel aan en kak ik lekker in. Het is goed slapen na zo’n avondje in de kou.

DOORZETTERS

En het is geweldig om te zien hoeveel deelnemers zo gemotiveerd zijn om met deze winterse omstandigheden toch te komen sporten. “Ik ga zo mijn auto uitgraven en dan kom ik naar je toe”. Nu is het sporten tegenwoordig natuurlijk een soort uitje geworden, even een momentje voor jezelf tussen al dat thuiswerken door. Maar dat iemand ondanks de sneeuw toch gemotiveerd is en moeite wil doen om naar de training te komen is natuurlijk super.

OM NOOIT TE VERGETEN

In de afgelopen jaren hebben we 1 keer een training moeten annuleren vanwege het weer. Code rood was voorspeld wat inhield dat het erg hard ging waaien met veel regen. Outdoor training leek ons toen niet verantwoord.

Zowel wij als deelnemers van het eerste uur weten dat nog te herinneren wat in mijn ogen een goed teken is. Want weer of geen weer, onze RietdiepBootcamp gaat door.

En zo’n avond in de kou omringd door sneeuw is ook zo’n avond om niet te vergeten. Die avonden blijven mij in ieder geval wel bij.

reitdiep

VEILIGHEID

Dus wanneer het veilig is om naar de training te komen dan staan we er. Want je weet dat zodra je in beweging komt je wel warm wordt. Ik doe zelf ook hier en daar een stapje of een sprongetje extra om maar in beweging te blijven. Maar de trainingen annuleren vanwege de kou of sneeuw zal je mij niet gauw zien doen. Deze elementen horen nou eenmaal bij het buitensporten!

Dus kleed je goed aan en ga er voor!

Joejoe

Carien