Het is 18 april 2018 , de dag waarop we het allereerste bericht over de nieuwe ReitdiepBootcamp plaatsen. Niet wetende dat het zo’n groot succes zou gaan worden.

Beiden waren we al zo’n 10 jaar in de stad aan het werk als Personal Trainer en groepslesinstructeur en woonden we zo´n 3 jaar in Gravenburg.
In oktober 2017 beviel ik van onze oudste zoon en kon ik heerlijk genieten van en met hem tijdens mijn zwangerschapsverlof.

Maar het werd januari 2018 en het begon te kriebelen, ik wilde weer wat gaan doen en het liefst iets dichtbij huis. Deze mama vond het destijds toch wel enorm lastig om bij ons kleine mannetje weg te zijn.

De grote P+R van Reitdiep was mij al opgevallen. Een mooie grote locatie met een overkapping. En met die locatie in mijn hoofd was het zaadje geplant. Hoe zou het zijn om daar training te gaan geven…..
Maar! Dan moest het geen standaard bootcamp worden, ik wilde Reitdiep iets unieks gaan bieden. Hierover later meer 😉
GEWOON DOEN

Ik legde mijn idee voor aan Hans en de reactie was; als jij dat wil moet je dat gaan proberen. :):)

En zo geschiedde. Er werden extra materialen aangeschaft en op 18 april 2018 kondigden we onze ReitdiepBootcamp aan. Met een filmpje waarop ik probeerde jullie te enthousiasmeren. En dat lukte. 20 Aanmeldingen in de eerste maand. Wat een geweldige start. Men was enthousiast en blij met de komst van onze bootcamp.

Iedere week pakte ik ons bestelbusje in met bootcamp materialen. De achterbank haalden we er uit want dan kon ik meer spullen meenemen. Naderhand moesten we de auto dan weer uitpakken voor het dagelijks gebruik. Tenslotte moest er dan ook gewoon weer een kinderwagen in.

reitdiep bootcamp

NIEUWE WIJK REITDIEP

En toen de winter door! Toch een lastige tijd. De “mooi weer sporters” zetten de bootcamptrainingen carrière dan op pauze om het in april weer op te pakken.

Inmiddels werd om de P+R heen de start gemaakt met de bouw van een nieuwe wijk.

Hans en ik hebben meerdere keren tegen elkaar gezegd dat we door moesten zetten tot dit stukje wijk af is. Dan zullen we het vast nog wel iets drukker krijgen….

En zo gingen we de winter door, niet één training werd geannuleerd en in april brak het nieuwe buitensport seizoen weer aan.
We zitten inmiddels in 2019. We hebben het 1-jarige jubileum gevierd met een leuke actie en daarmee werd ons deelnemersaantal verdubbeld. We begonnen zo langzamerhand een begrip te worden in Reitdiep en in dit seizoen kwamen er 2 trainingen op het rooster bij. Ook openden we in dit jaar onze Reitdiep Training Studio want ook daar kwam steeds maar meer vraag naar.
In 2020 was het zo ver. De eerste bewoners van het nieuwe stukje wijk in Reitdiep maakten hun intrede in de woningen. En dat hebben we gemerkt… De een na de ander vroeg een gratis proeftraining aan om vervolgens te blijven trainen. Hele straten weten ons inmiddels te vinden.

En het is zo mooi om te zien hoe al deze nieuwe deelnemers blenden in de huidige groep. Iedere nieuwe deelnemer is zo welkom en dat voelen ze al gauw.

2020 Was ook het jaar waarop ik definitief een carrière switch maakte. Ik besloot om geen Personal Training meer te geven en met volledig te richten op onze ReitdiepBootcamp.

reitdiep

MANNENAVOND
Door al die aanmeldingen moesten we het rooster dus blijven aanvullen. Sterker nog, ook Hans maakte z’n debuut in het rooster. Donderdag werd Hans z’n avond en dat kreeg mannelijk Reitdiep al gauw door. Donderdag is inmiddels bijna een mannenavond geworden.
Voetbalvrienden, buurmannen, zwagers, partners van de al bij ons sportende dames…. soms wordt er zelfs oppas geregeld zodat man en vrouw een “uitje” hebben en samen kunnen sporten.
reitdiep groningen
4E JAAR REITDIEPBOOTCAMP

Inmiddels gaan we ons 4e jaar Reitdiepbootcamp in, hebben we meer dan 300 deelnemers en staan er in het normale rooster 15 REITDIEPBOOTCAMP trainingen.

In de afgelopen 3 jaar hebben we kilo’s aan extra materiaal aangeschaft, rijden we met een bus en enorme kar die inmiddels te klein is geworden en zijn we dus op zoek naar een grotere en weten we inmiddels goed ons territorium af te bakenen op de P+R van Reitdiep.
Niet alleen in deelnemersaantal en materiaal zijn we gegroeid maar we zijn ook als team gegroeid. Inmiddels zijn we een team van 5 enthousiaste en fanatieke instructeurs. Wie had dat gedacht… 3 jaar geleden. En wat zijn we blij met deze dames!

reitdiephaven
UNIEK

Maar wat maakt onze REITDIEPBOOTCAMP nou zo uniek?!

Voordat ik begon aan onze REITDIEPBOOTCAMP hebben we nagedacht over welke elementen we belangrijk vinden. Waar moet een training wel en niet aan voldoen willen wij het een goede training vinden.  Eigenlijk waren we daar al vrij snel over uit.

BOOTCAMP ZONDER HARDLOPEN

Tijdens onze trainingen wordt er niet hardgelopen. Wil je graag hardlopen dan is dat iets wat je zelf naast de trainingen zou kunnen doen. Met hardlopen wordt niveauverschil tussen de deelnemers duidelijk zichtbaar en dat is iets wat we niet willen. Daarnaast zijn we van mening dat hardlopen een zeer gemakkelijke invulling van een training is. Niet erg creatief.

LAAGDREMPELIG

Doordat we niet hardlopen is deelnemen aan onze trainingen erg laagdrempelig.
We nemen zo’n 1000kg aan materiaal mee dus er is voor ieder niveau materiaal om mee te werken.
En al dit materiaal maakt de trainingen ook zo uitdagend. Er is genoeg om mee te variëren en hierdoor zijn onze trainingen nooit hetzelfde.
Als je de P+R oprijdt wordt er een boel uitgestald, het is eigenlijk gewoon een soort outdoor gym.

Tijdens onze trainingen zijn er geen onderdelen waarbij je je bootcampcollega´s aanraakt. Want zeg nou zelf, wanneer we bezweet zijn is dat toch wel het laatste waar je aan denkt. Dus geen kruiwagenloopjes of steunen op elkaars knieën, geen gehang aan elkaars armen. Nee, je bent bezig met je eigen lijf!
Iedereen met z´n eigen reden en zonder ongemakkelijke situaties.

PERSOONLIJK

Ondanks dat we meer dan 300 deelnemers hebben word je bij ons gezien. We vinden het erg belangrijk dat iedereen gezien wordt. Dat er niemand buiten de boot valt.
Want als dan voor jou sporten een “moetje” is, laat het dan in ieder geval wel een prettige omgeving zijn waarin je je bevindt.

reitdiep bootcamp
HET NIEUWE BUITENSPORT SEIZOEN

We kijken met z´n allen ontzettend uit naar het komende seizoen. Hopelijk kunnen we snel weer met z´n allen naar buiten om te Bootcampen.
En als dat met wat aanpassingen kan dan zullen we dat direct doen. Want jullie weten het, wij zitten nooit stil en komen altijd wel weer met een oplossing.

Voor iedereen die de afgelopen 3 jaren bij ons hebben gesport, bedankt voor jullie enthousiasme en we hopen jullie van nog heel veel trainingen te mogen voorzien.
Want voor ons is dat echt een cadeautje! We zeggen het iedere keer weer, het geeft ons echt zoveel energie!

 

Joejoe!

Carien en in dit geval ook zeker Hans!

GRATIS PROEFTRAINING
  • reitdiepbootcamp
  • reitdiep
  • reitdiep
  • reitdiepbootcamp