Dit was onverwachts een heerlijk weekend wintersport. En dan ook nog eens in eigen land.

Wij waren toe aan een weekend ontspanning, even weg met het gezin. We gaan dan graag naar de kust, lekker wandelen over het strand. Maar dit weekend hebben we weinig strand gezien. Het was vooral sneeuw sneeuw sneeuw.

Het werd een weekend ontspannen op Ameland. Of beter gezegd een weekend INspannen op Ameland. Dit was gewoon wintersport man. Het strand en de duinen volledig besneeuwd, geen weiland te zien en de wegen naar het strand waren compleet wit. Een Ameland dat ik nog nooit heb gezien.

Imte heeft ook echt onwijs genoten van dit winterse weer. Hij was niet te stoppen, glijden op z’n slee over de duinen. Hoe sneller hoe beter. En dan de dag eindigen met van die heerlijk rode wangen.

Het was heerlijk om weer even zo met het gezin weg te zijn. Soms heb je dat nodig, weg van alles en genieten van en met het gezin. Het hele Corona-gebeuren zorgt er op de één of andere manier toch voor dat we thuis altijd met ons werk bezig zijn. Tijdens zo’n uitje willen we dat dan echt zo weinig mogelijk doen. En zeg nou zelf, zodra je op de boot naar Ameland stapt waan je je in een andere wereld. Het voelt ineens ver weg van huis.

IS ER NOG GESPORT?

Vaak nemen we hardlopenspullen en wat sportmateriaal mee wanneer we weg gaan. Het geeft toch extra motivatie om ergens anders dan thuis te gaan hardlopen. Maar er was weinig schone weg om op te gaan hardlopen.

Dus is er door deze familie nog gesport dit weekend? Nope. Vinden we dat erg? Nope. Wanneer je niet traint voor heel specifiek doel, dus wanneer er geen vooropgesteld sportschema is waaraan je je moet houden, dan is het echt niet erg om een training over te slaan. Wanneer je in de basis voldoende beweegt is een week met een training minder absoluut geen probleem.

RUST

Eens een weekend het fanatieke sporten even loslaten is ook wel eens lekker. Sterker nog, het zorgt er soms zelfs voor dat je met meer energie aan een nieuwe week begint en je dus met meer energie aan de volgende training begint.

buiten sporten

OP NAAR DE LENTE

En na het afgelopen winterse weekend gaan we door naar een mooi lente weekend. Dat nodigt dan toch ook wel weer uit om even lekker buiten te gaan sporten.

Joejoe

Carien

INSTAGRAM